Profesor za N1: Johnsonovo licemjerje budi bol u britanskom društvu

Svijet 06. pro 202318:03 0 komentara

Profesor na Sveučilištu Regent u Londonu Neven Anđelić, u N1 Newsroomu s Domagojem Novokmetom komentirao je potpuno zaokret nekadašnjeg britanskog premijera Borisa Johnsona.

Pokazao je sebi nesvojstvenu skrušenost dok je govorio o načinu reakcije u trenucima najžešće pandemije koronavirusa. Pritom je i priznao da snosi krivnju za to, ali i objasnio da je želio najbolje.

“Umjetnik je na riječima. Pod njegovim vodstvom je Velika Britanija imala najveći broj smrtnih slučajeva od covida. Pamtimo da je Italija žestoko stradala na početku, ali Velika Britanija ju je premašila. Zbog toga postoji bol u društvu, posebno otkad se doznalo da je Johnson imao dovoljno vremena za reakciju. To naknadno licemjerje posebno bolji ljude koji su nekoga izgubili”, rekao je Anđelić pa nastavio o samim saslušanjima:

“Njegovi bivši suradnici su naveli da je odbacivao ozbiljnog prijetnje covida, nije predsjedavao sjednicama koje se tiču prijetnji naciji. Odbijao je zatvoriti ulazak u zemlju. Općenito, dojam je i da nije prihvaćao savjete medicinskih stručnjaka. Njegov bliski suradnik Dominic Cummings otkrio je dokumente koji ne idu u prilog Johnsonu, a je za većinu rekao da ih se ne sjeća.”

N1

Tijekom istrage su Johnsonu uzeli mobitel kako bi vidjeti WhatsApp poruke.

“Nekako je nestalo nekoliko tisuća njih koje je slao ili primio. Stručnjaci tvrde da je uređaj vraćen na tvorničke postavke i da su sve izbrisane”, istaknuo je Neven Anđelić pa napomenuo da su torijevci u velikoj krizi, tolikoj da bi se čak i Johnson mogao vratiti u njihove redove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!