Puhovski: Zelenski, kao svi uspješni glumci, malo preigrava svoju ulogu

Svijet 12. svi 202206:51 > 10:2817 komentara
Izvor: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Volodimir Zelenski ostao bi tek jedan u nizu onih koji su u politiku došli iz šoubiznisa da u njegovom mandatu na čelu Ukrajine Vladimir Putin nije odlučio napasti ovu zemlju i, kako sam kaže, očistiti je od nacista. Zelenski je od glumca u loše gledanoj seriji postao čelnik u kojeg su uprte oči cijelog svijeta. I dok su u prvim danima invazije na njegov račun stizali samo pozitivni komentari i divljenje, posljednjih tjedana situacija se pomalo mijenja.

Zašto je javnost onog istog Zelenskog kojemu se na početku divila i opisivala ga u superlativima, sada počela doživljavati kao pomalo napornog i dosadnog? Odgovor smo potražili kod profesora filozofije, političkog analitičara Žarka Puhovskog.

On jasno kaže: Krivac za ovu promjenu u očima javnosti je – sam Zelenski.

“On je u punom smisli riječi komunikator. On se snašao u svojoj ulozi. Njegova je funkcija postala važna onaj dan kad je, nasuprot savjetima izvana, odlučio da ne napusti Kijev. Nakon toga je njegova uloga jako dobila na važnosti. Problem je u tome što on, kao i svi uspješni glumci, malo preigrava svoju ulogu pa počinje pomalo smetati svoje savjetnike, od Njemačke nadalje, jer se previše ponaša kao moralna vertikala, a ne kao netko tko traži pomoć”, objašnjava profesor.

N1

Kritike na račun ukrajinskog predsjednika stizale su posljednih dana i iz svijeta, a najoštrija je bila ona bivšeg brazilskog predsjednika Lule da Silve.

“Ponekad gledam na televiziji predsjednika Ukrajine kako govori, kako mu plješću i dobiva ovacije u europskim parlamentima. Ovaj tip odgovoran je za rat koliko i Putin. Jer u ratu, nije kriva samo jedna osoba”, rekao je da Silva magazinu TIME.

Ponašanje ukrajinskog predsjednika Zelenskog, da Silva je nazvao “malo čudnim”.

“Izgleda kao da je dio spektakla. U britanskom je parlamentu, u njemačkom, u francuskom, talijanskom, kao da je u političkoj kampanji. Trebao bi biti za pregovaračkim stolom”, zaključio je Brazilac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar