Rekordan broj hodočasnika ove godine u Međugorju, evo o čemu se radi

Svijet 22. tra 202416:00 1 komentar
Denis Kapetanović/Pixsell

Znatan broj katoličkih hodočasnika ove godine će zbog rata u Svetoj Zemlji doći u Međugorje, gdje očekuju rekordan broj posjeta što je povezano i s uspostavom više zrakoplovnih veza iz Mostara s Italijom.

“Dio hodočasnika koji su trebali putovati u Svetu Zemlju sada dolazi u Međugorje”, rekao je za Hinu potpredsjednik udruge Sveta Zemlja i turistički radnik Davor Ljubić.

Prema njegovim riječima, u najvećem broju radi se o hodočasnicima iz SAD-a i Latinske Amerike koji su ranije planirali posjetiti Izrael i Palestinu, no zbog rata to od listopada prošle godine nije moguće.

Američki turoperatori su umjesto posjeta mjestima za koje se vjeruje da su povezana s Isusom Kristom u Svetoj Zemlji, hodočasnike usmjerili prema europskim odredištima uključujući Međugorje.

“Nažalost, rat traje je u Svetoj Zemlji pa velik broj vjernika iz prekooceanskih zemalja koji su planirali hodočašća sada mijenja odredišta”, dodao je Ljubić.

Prema istome izvoru, neovisno o sukobu na Bliskom istoku raste broj hodočasnika iz SAD-a i Latinske Amerike, ali i Italije prema Međugorju čemu pridonose izravne zrakoplovne linije s Dubrovnikom, te povezivanje Mostara s tri talijanska grada otkuda dolazi veliki broj hodočasnika.

“Očekivanje za ovu godinu jest da će nadići rekordnu predpandemijsku 2019.”, istaknuo je potpredsjednik udruge Sveta Zemlja.

Međugorje je svjetski poznato hodočasničko središte zbog tvrdnji šestero vidjelaca da im se tamo od lipnja 1981. godine ukazuje Gospa. Sveta Stolica još nije zauzela službeno stajalište o tome fenomenu, ali je imenovala posebnog vizitatora te odobrilo službena hodočašća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare