Japan pogođen visokim temperaturama, Tokiju prijeti nestašica struje

Svijet 27. lip 202210:01 > 10:02
Izvor: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Japanske vlasti su u ponedjeljak upozorile na moguću nestašicu struje, javlja AFP i dodaje da Tokio bilježi rekordno visoke temperature, s najkraćom kišnom sezonom u svojoj povijesti.

“Molimo javnost da u večernjim satima smanji potrošnju električne energije jer su u širem području Tokija rezerve struje na najnižoj razini”, poručio je pomoćnik glavnog tajnika japanske vlade Yoshihiko Isozaki.

Vlada je također građanima savjetovala da se zaštite od vrućine kako bi izbjegli toplotni udar.

VEZANA VIJEST

U Tokiju su se temperature popele do 35 stupnjeva Celzija, a sve do nedjelje neće padati ispod 34 stupnja, izvijestila je Japanska meteorološka služba (JMA).

U selu Isesaki, oko 100 kilometara sjeverno od Tokija, zabilježeno je 40 stupnjeva Celzija.

JMA također dodaje da je kišno razdoblje u regiji Kanto, gdje se nalazi Tokio, završilo 22 dana ranije od uobičajenog. Sezona kiša završila je i u središnjem dijelu zemlje te na dijelu otoka Kyushu.

“Nakon sezone kiša, veliki broj ljudi nije se još naviknuo na vrućinu te postoji rizik od toplotnog udara”, upozorava JMA.

Svake godine su mjeseci srpanj i kolovoz vrući, kazala je 58-godišnja Asako Naruse, ali je dodala da nikada nije svjedočila tako visokim temperaturama u lipnju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar