Rusi potvrdili da je u Ukrajini poginuo još jedan Putinov general

Svijet 04. pro 202315:02 0 komentara
Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

General bojnik Vladimir Zavadski, zamjenik zapovjednika 14. armijskog korpusa Sjeverne flote, poginuo je u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini, objavio je guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev na svom Telegram kanalu.

“Zamjenik zapovjednika 14. armijskog korpusa Sjeverne flote general bojnik Vladimir Zavadski poginuo je na dužnosti u zoni specijalne operacije. Prije kolovoza 2021. zapovijedao je 4. tenkovskom divizijom Kantemirov, s kojom Voronješka oblast ima dugogodišnje dobre odnose”, priopćio je Gusev, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Izrazio je sućut obitelji Zavadskog, dodajući da je časnik do kraja bio vjeran svojoj dužnosti i profesiji branitelja domovine. “Kamo god ga je domovina slala, pokazao je primjer vjernosti svojoj dužnosti, o čemu svjedoče njegova brojna odlikovanja. Siguran sam da će ime Vladimira Zavadskog, hrabrog časnika, istinskog generala i dostojnog čovjeka, uvijek ostati u pamćenju slavne domovine”, zaključio je.

Još prošli tjedan nekoliko prokremaljskih medija objavilo je kako je Zavadski poginuo u eksploziji mine. Smatra se da je najmanje šest ruskih generala izgubilo živote od početka invazije na Ukrajinu u veljači 2022. Rusko ministarstvo obrane nije komentiralo incident, a postoje proturječna izvješća o tome gdje je general stradao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!