Rusija: Moramo izrezati maligni nacistički tumor koji guta Ukrajinu

Svijet 05. tra 202220:353 komentara
Izvor: REUTERS/David 'Dee' Delgado

Ruski predstavnik pri UN-u obratio se Vijeću sigurnosti nakon obraćanja ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Ponovio je neosnovanu tvrdnju ruskih vlasti da je ukrajinska vlada, koju vodi Zelenski – čovjek židovskog porijekla – nacistička.

VEZANE VIJESTI

Vasilij Nebenzja je odbacio optužbe da su ruske snage počinile ratne zločine u Buči. Tvrdi da postoje “velike nekonzistencije u događajima kako su ih prikazali ukrajinski i zapadni mediji”.

Ponovio je da tijela koja su vidjeli novinari u Buči, nisu bila tamo nakon povlačenja ruskih snaga dodavši kako je to potvrđeno na više snimki. “Ta tijela ni na koji način ne sliče na tijela koja leže na ulici tri ili četiri dana”, rekao je.

No, prema satelitskim fotografijama koje je objavio New York Times, a potvrdio BBC, tijela su na cesti u Buči ležala gotovo dva tjedna prije nego što su se Rusi povukli iz grada.

“Kažu nam da u Ukrajini nema nacista. Nažalost, oni vode šou”, rekao je ruski predstavnik pri UN-u Vasilij Nebenzja Vijeću sigurnosti, prenosi BBC.

Svoj govor završio je riječima od kojih prolaze trnci: “Nismo došli u Ukrajinu pokoriti zemlju. Moramo izrezati maligni nacistički tumor koji guta Ukrajinu i s vremenom bi počeo nagrizati i Rusiju. I postići ćemo taj cilj.”

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar