Rusija: Ukrajinski mirovni prijedlozi neće postići ništa

Svijet 15. sij 202411:32 0 komentara
Pelagiya Tikhonova/Moscow News Agency/Handout via REUTERS

Kremlj je u ponedjeljak poručio da razgovori u Davosu o ukrajinskim mirovnim prijedlozima neće postići ništa jer Rusija nije dio tih rasprava.

Američki državni tajnik Antony Blinken, francuski predsjednik Emmanuel Macron i ključni čelnici s Bliskog Istoka ovaj će tjedan sudjelovati na Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom Davosu koji se otvara u ponedjeljak, a naglasak će biti stavljen na razgovore o ratovima u Ukrajini i Pojasu Gaze.

„To je samo razgovor radi razgovora”, komentirao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov najave da će se u Davosu razgovarati o Ukrajini.

„Taj proces ne može biti usmjeren prema postizanju bilo kakvog rezultata iz očitog razloga – mi ne sudjelujemo. Bez našeg sudjelovanja svaka je rasprava lišena bilo kakvih izgleda za rezultatima”.

Ukrajina ističe da neće stati dok svaki ruski vojnik ne napusti njezin teritorij, a predsjednik Volodimir Zelenski odlučio je da su svi razgovori s Rusijom nezakoniti.

Moskva danas kontrolira nešto manje od petine ukrajinskog teritorija te odbacuje Zelenskijev prijedlog od deset točaka.

Ukrajinski predsjednik između ostalog poziva na povlačenje ruskih vojnika, zaustavljanje sukoba i vraćanje starih granica s Rusijom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!