Rusija uputila prijetnju Britaniji: “Odgovor će biti neposredan”

Svijet 26. tra 202217:45 8 komentara
Costas Metaxakis / AFP/Ilustracija

Rusko ministarstvo obrane upozorilo je na "neposredan proporcionalni odgovor" nastavi li Britanija sa svojim "izravnim provokacijama", javlja Reuters. Upozorenje ruskog ministarstva obrane odnosi se na izjavu britanskog ministra oružanih snaga Jamesa Heappeyja, koji je rekao da Britanija podržava ukrajinske napade na ruskom teritoriju.

Heappey je, podsjetimo, rekao da “nije nužno problem” bude li Ukrajina pri takvim napadima koristila oružje koje joj je donirala Velika Britanija.

“Želimo podcrtati da će, ostvare li se napadi na koje London poziva režim u Kijevu, doći do našeg neposrednog proporcionalnog odgovora”, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

“Kao što smo upozorili, ruske oružane snage su 24 sata na dan spremne lansirati udare visoko preciznim dalekometnim oružjem na centre za donošenje odluka u Kijevu”, navodi se u objavi ruskog ministarstva obrane.

Rusko ministarstvo obrane je, u dosad najizravnijoj prijetnji Britaniji, objavilo da u slučaju takvih ruskih udara “neće nužno biti problem” budu li predstavnici “određene zapadne zemlje trenutno u tim centrima za donošenje odluka”, prenosi Index.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.