Ruske jurišne jedinice pokušavaju probiti ukrajinsku obranu, javio se Sirski

Svijet 29. velj 202411:25 0 komentara
Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ukrajinske snage potisnule su ruske trupe iz sela Orlivka zapadno od Avdijke, ali situacija na istočnoj fronti i dalje je teška, rekao je u četvrtak zapovjednik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski.

Orlivka se nalazi manje od 2 kilometra sjeverozapadno od mjesta Lastočkine koje su nedavno okupirale ruske snage.

Ruske snage su prošlog tjedna zauzele strateški istočni ukrajinski grad Avdijku nakon višemjesečnog napada i vrše pritisak na nekoliko drugih područja duž crte bojišnice, kažu ukrajinske vlasti.

Ukrajinska vojska priopćila je ovaj tjedan da se povukla iz još dva sela u blizini Avdivke.

“Neprijatelj nastavlja s aktivnim ofenzivnim akcijama u mnogim područjima duž crte bojišnice. Situacija je posebno napeta u sektorima Avdijka i Zaporižja”, objavio je Sirskij na Telegramu.

Sirski je istaknuo da ruske jurišne jedinice pokušavaju probiti ukrajinsku obranu i zauzeti naselja Tonenke, Orlivka, Semenivka, Berdiči i Krasnohorivka.

Sirski, koji je posjetio postrojbe na istočnoj bojišnici, rekao je da su neki zapovjednici otkrili određene nedostatke u “svijesti o situaciji i procjeni neprijatelja”, što je izravno utjecalo na održivost obrane u određenim područjima.

“Poduzeo sam sve mjere da popravim situaciju na terenu, uz dodjelu dodatnog streljiva i materijalnih sredstava, kao i potrebnih rezervi”, rekao je Sirski.

Ukrajinska vojska i predsjednik Volodimir Zelenski više su puta naglasili da trupama nedostaje vojne opreme i streljiva potrebnog za odbijanje ruskih napada zbog nedostatka vojne pomoći zapadnih saveznika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!