Ruski ratni reporter poginuo u ukrajinskom napadu dronovima

Svijet 20. tra 202412:17 0 komentara
AFP/ Alexander Nemenov

Ruski ratni izvjestitelj Semjon Eremin, koji je radio za ruski dnevni list Izvestija, ubijen je u petak u ukrajinskom napadu bespilotnim letjelicama u jugoistočnoj Ukrajini, objavio je dnevnik.

Novine su rekle da je 42-godišnji Eremin podlegao ranama koje je zadobio u ukrajinskom napadu dronom dok se vraćao od ruske jedinice u Zaporiškoj oblasti, gdje je bio na terenu.

Semjon Eremin, ratni reporter Izvestije, ubijen je 19. travnja tijekom napada ukrajinskih FPV dronova u smjeru Zaporižje, kamo je otišao kako bi snimio izvještaj”, rekao je list.

Njegova posljednja reportaža bila je o ruskoj strani rata bespilotnih letjelica, prema Izvestiji.

Ukrajina nije odmah komentirala događaj.

Izvestija je rekla da je Eremin slao izvješća iz mnogih žestokih bitaka u istočnim dijelovima Ukrajine tijekom 25 mjeseci dugog rata, uključujući bitku za Mariupolj, koji su ruske snage opsjedale gotovo tri mjeseca 2022.

Izvještavao je i iz Marjinke i Vuhledara, gradova koji su bili poprište višemjesečnih teških borbi.

Intenzivni sukobi s topništvom i bespilotnim letjelicama, ali i restrikcije za novinare s obje strane uzduž 1000 kilometara duge bojišnice, rat u Ukrajini su učinili veoma opasnim i teškim za rad novinara.

Najmanje 15 novinara je ubijeno u ratu u Ukrajinu otkako je započela ruska invazija u veljači 2022., prema neprofitnoj organizaciji Committee to Protect Journalists koja se zalaže za slobodu medija u svijetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!