Ruskom pukovniku određen kućni pritvor, tražio perilicu rublja za mito

Svijet 22. stu 202210:46
Izvor: SerhiiHudak / UkrInform / Profimedia / ilustracija

Vojni sud u Moskvi odredio je kućni pritvor ruskom pukovniku Ivanu Mertiščevu koji je bio zaposlenik odjela za mobilizaciju u Glavnom stožeru zaduženog za vojsku. Naime, pritvor mu je određen jer je iznuđivao mito.

Mertiščev je tražio perilicu rublja kao mito od časnika. Novaja Gazeta piše da se pukovnik prijavio u studenom u jedan od vojnih ureda za mobilizaciju jer je smatrao da to jako loše napreduje.

PROČITAJTE JOŠ

“Pukovnik je jasno dao do znanja da smatra da novačenje vojnih obveznika u tom uredu ide jako loše, a ako se pokaže da je s dokumentacijom sve u redu, onda će mu svejedno naći zamjerku”, piše Novaja Gazeta.

Pukovnik se tada ponudio da pomogne riješiti probleme s novačenjem ako mu daju perilicu rublja vrijednu ne manje od 70.000 rubalja (oko 1.100 eura). Vojni obavještajni odjel pri FSB-u (Savezna sigurnosna služba Ruske Federacije) žalio se na traženje mita.

Perilica je kupljena, a pukovniku je rečeno da je narudžba završena i spremna za preuzimanje. Kada je Mertiščev stigao na preuzimanje, FSB ga je odamh priveo. Optužen je za primanje mita te je priznao krivnju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar