Tajland promovira konoplju kao novi zamah ekonomiji

Svijet 08. ožu 202114:27 > 14:47
N1

Tajlanđani su pohrlili na izložbu kanabisa u vrijeme dok rastu i ponuda i potražnja za tom biljkom nakon što je vlada odobrila njenu upotrebu u prehrani i drugim proizvodima. 

Vlada je tijekom vikenda održala konvenciju u provinciji Buriram, na sjeveroistoku zemlje, kako bi educirala javnost o upotrebi kanabisa i njegovim ekonomskim potencijalima. Posjetiteljima su se nudili rezanci, sladoled i pića napravljena od konoplje.

Industrijska konoplja rod je kanabisa koji ima veću koncentraciju CBD-a, spoja koji nije psihoaktivan te niske razine psihoaktivnog THC-a. “Ganja je zvijezda u usponu koja će poboljšati kvalitetu naših života i vratiti novac u naše novčanike, u ekonomiji koja će biti bolja nego prije“, rekao je Withid Sarideechaikoo, direktor agencije javnog zdravlja Burirama i organizator događaja Cannabis 360°, koristeći lokalni naziv za konoplju. “Donijet će dobru kvalitetu života i nama i državi“, dodao je.

Tajland potiče kanabis kao poljoprivrednu kulturu, a državna farmaceutska kompanija najavila je da će otkupljivati kilogram kanabisa s 12 posto CBD-a za 1,5 tisuća dolara. Zakon omogućuje da se sedam pojedinaca udruži u seosku zadrugu i zatraži dozvolu za proizvodnju konoplje.

Tajland ima tradiciju upotrebe kanabisa u medicini i 2017. je legalizirao marihuanu u zdravstvene svrhe i za istraživanje kako bi povećao prihode od poljoprivrede. “U mentalitetu Tajlanđana je da se u ukusnu juhu s rezancima i govedinom treba dodati i ganja“, kazao je vlasnik lokalnog restorana Sittchichan Wutthiphonkun. “Kanabis neće samo povećati promet naših restorana, nego i cijelog gospodarstva. Ljudi će to htjeti probati, od prehrane do kozmetike“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar