Truss: Sankcije bi mogle biti ukinute ako se Rusi povuku

Svijet 27. ožu 202207:151 komentar
Izvor: Salvatore Di Nolfi/Pool via REUTERS

Sankcije protiv ruskih oligarha, banaka i kompanija mogle bi biti ukinute ako ruski predsjednik povuče svoje snage iz Ukrajine i obveže se da neće ponovo napasti, rekla je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss u nedjelju.

“Sankcije bi mogle biti ukinute jedino nakon potpunog prekida vatra i povlačenja, ali i uz obavezu da neće biti ponovljenih agresija”, rekla je Truss. “I naravno, sankcije možemo odmah vratiti u suprotnom”.

Pošto se ruske snage muče u Ukrajini, njezina izjava može biti mogući poticaj Vladimiru Putinu da smanji svoje gubitke i pristane na sporazum s Ukrajinom.

Truss je u razgovoru za Sunday Telegraph rekla da je u Foreign Officeu uspostavljena “pregovaračka jedinica” za pomoć u mogućim mirovnim pregovorima.

Moskva je nakon mjesec dana ratovanja naznačila da bi mogla smanjiti svoje ambicije u Ukrajini i boriti se samo za kontrolu nad Dombasom.

Izjave britanske ministrice u skladu s izjavama američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena koji je rekao da sankcije nisu trajne i da mogu “nestati” u slučaju nepovratnog povlačenja ruskih snaga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar