Uhićen jedan od najtraženijih kriminalaca, tvrde da je kriminalom zaradio više od 100 milijuna eura

Svijet 11. stu 202308:32 0 komentara
policija Škotske

Policija je uhvatila jednog od najtraženijih britanskih kriminalaca. Za Jamesa Whitea (46) kažu da je bio brutalni šef globalne bande i da je “zaradio” troznamenkasti milijunski iznos.

Kako prenose njemački mediji, odvjetnici procjenjuju da je 46-godišnjak svojim poslom zaradio oko 150 milijuna eura.

Kako je izvijestio BBC News, državno odvjetništvo do sada nije uspjelo ući u trag većem dijelu novca. Samo dio je zaplijenjen.

White, za kojeg je sudac opisao da ima “razinu kriminala koja se rijetko viđa na sudovima u Škotskoj”, dobio je početnih devet godina i deset mjeseci zatvora za teška kaznena djela organiziranog kriminala i vatrenog oružja, prenosi Fenix magazin.

Škot je kao šef bande bio poznat po dilanju droge, oružja i prljavog novca. Kako bi mogao uspješno voditi svoj posao, White navodno nije prezao ni od mučenja.

Kao jedan od najtraženijih osoba u Britaniji, 46-godišnjak je prvotno uhvaćen s lažnom putovnicom u Italiji 2020., ali je na vrijeme uspio pobjeći u Južnu Ameriku. Nekoliko mjeseci kasnije uhićen je u Brazilu pod imenom Vincent McCall.

Škot je koristio šifrirane poruke za prosljeđivanje svojih naredbi članovima bande. Prije uhićenja, gangster je navodno poslao 33 tisuće šifriranih poruka za 70 zaposlenika i to u samo dva mjeseca.

Mreža bande protezala se od Italije i Nizozemske preko Ujedinjenih Arapskih Emirata do Rusije i Brazila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!