Ukrajinka za N1 otkrila čime je Putin otkrio da je Rusija sve slabija

Svijet 09. svi 202212:48 > 14:371 komentar
Izvor: N1

Kira Rudik, članica ukrajinskog parlamenta - Vrhovne Rade, iz Kijeva je za N1 Studiju uživo komentirala govor Vladimira Putina povodom Dana pobjede i situaciju u lučkom gradu Mariupolju.

“Njegove riječi su opscene, ali su poslale poruku svijetu koju Ukrajina šalje već neko vrijeme – da nas Rusija ne prizanje kao naciju. Ovo nije njihov teritorij, ljudi ovdje umiru i vraćaju se u Rusiju u plastičnim vrećama. Putin ovo radi samo iz propagande. Očekivala se važna poruka – priznavanja tzv. republika na istoku Ukrajine ili nuklearni napad, ali to se nije dogodilo, i to pokazuje da mjere i otpor donose rezultate – Rusija postaje sve slabija”, prokomentirala je ukrajinska političarka i nastavila:

vezane vijesti

“Vidimo koji je rezultat kada se ušutkava tiranin. Danas je Dan pobjede u Rusiji, oni žele ponoviti pobjedu iz Drugog svjetskog rata. Jedini rat koji treba voditi je onaj koji vodite kada branite svoju domovinu.”

Kira Rudik je istaknula kako ne žele rusizam ni fašizam u Europi u 21. stoljeću.

Rekla je da su iz čeličane u Azovstalu izvučeni svi civili te da se nalaze na sigurnome. “Rusi našim braniteljima ne žele dopustiti da odu. Znaju da je ovo samobilačka misija”, dodala je.

Kaže da Putin Mariupolj nije osvojio, tamo su još uvijek ukrajinski branitelji. “Brojke koliko teritorija kontroliraju je teško potvrditi jer tamo nema mobilne veze. Rusi kontroliraju ruševine koje su ostale od grada, sravnjen je do temelja, a čeličana Azovstal, uz još možda nekoliko zgrada, su jedine građevine koje još stoje”, rekla je i dodala kako je potrebno prihvatiti činjenicu da Rusi kontroliraju veći dio ovog lučkog grada.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar