Ukrajinski ministar Kuleba: Zločini u Buči samo su vrh sante leda

Svijet 04. tra 202220:46
Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da su "užasi koje smo vidjeli u Buči samo vrh sante leda u zločinima koje je počinila ruska vojska".

Kuleba je tijekom medijske konferencije u Varšavi rekao kako “užasi u Buči, Mariupolju i drugim mjestima” zahtjevaju “ozbiljne sankcije od strane G7 i EU-a”.

On je pozvao na još teže sankciji Rusiji, ali i na izbacivanje Rusije iz UN-ovog Vijeća za ljudska prava.

“Zapad uplatama za fosilna goriva nastavlja pogoniti rusku ratnu mašinu, trgovinom koja se još odvija između Zapada i Rusije, financijskim transakcijama koje se provode kroz ruske banke koje još nisu isključne iz SWIFT-a”, rekao je.

vezane vijesti

Obraćajući se svojim kolegama ministrima vanjskih poslova, Kuleba je rekao: “Ako imate dvojbi, neodlučni ste ili tražite argumente kako biste nastavili poslovati s Rusijom, otiđite u Buču, a zatim razgovarajte sa mnom”, rekao je.

Dodao je i da je Ukrajina dobila bitku za Kijev, a sada se priprema za “novu veliku ofanzivu Rusije na istočnu Ukrajinu”.

“Bez pretjerivanja, mogu vam reći, s velikom tugom, da je situacija u Mariupolju mnogo gora od onog što smo vidjeli u Buči i drugim gradovima i selima u blizini Kijeva”, rekao je.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar