Uznemirujuća priča o djevojčici koja je postala serijski ubojica s 11 godina

Svijet 09. pro 202306:49 0 komentara
Mary Bell; Profimedia

Povijest je puna strašnih likova, međutim, teško je zamisliti da bi dijete moglo postati serijski ubojica. Mary Bell je prvo ubojstvo počinila dan prije svog 11. rođendana, 25. svibnja 1968. godine. Sljedeće samo dva mjeseca kasnije…

Mary Bell imala je strašno traumatično djetinjstvo, odrastajući u siromašnom dijelu New Castlea. Majka joj je bila mentalno nestabilna, radila je kao prostitutka i više puta ju je pokušala ubiti, što je predstavljala kao nesretne slučajeve – na primjer, Mary je “slučajno pala s prozora”, a onda je “slučajno popila previše tableta za spavanje”. Djevojčica je trpjela seksualno zlostavljanje, majka ju je od pete godine tjerala na seks s klijentima. Surovo okruženje i nasilje koje je trpjela doveli su do toga da postane agresivna prema drugoj djeci.

U svibnju 1968. Mary i njena sestrična Norma Joyce Bell igrale su se s jednim trogodišnjakom kad je dječak, navodno, pao i zadobio teške ozljede. Incident je karakteriziran kao nesreća, a obje djevojčice izbjegle su kaznu. Sutradan, majke triju djevojčice prijavile su policiji da je Mary napala i davila njihovu djecu, ali tužbe nikada nisu podignute. A onda je Mary počinila svoje prvo ubojstvo.

Napuštena kuća u kojoj je pronađeno tijelo Martina Browna: KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia

Prema kasnije prikupljenim dokazima Mary je brutalno zadavila četverogodišnjeg Martina Browna u napuštenoj kući. Vjerovalo se da je ovaj zločin sama počinila, a njeno ponašanje prije i poslije ubojstva bilo je zbunjujuće i uznemirujuće.

Drugo ubojstvo dogodilo se dva mjeseca poslije prvog. I još više je šokiralo svijet.

Četverogodišnji Martin Brown kojeg je ubila Mary Bell; KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia

Naime, trogodišnji Brian Howe nestao je u blizini svoje kuće. Kada je policija pretražila područje, pronašla je beživotno tijelo među betonskim blokovima. Bio je zadavljen, a njegove noge i stomak bile su unakažene britvom i škarama koje su pronađene na mjestu ubojstva.

Prema policijskim izvještajima na trbuhu mu je bilo urezano slovo “N”, a onda je netko to promijenio u slovo “M”. Sila kojom je počinjeno ubojstvo ukazivala je na dijete pa je policija počela istraživati lokalnu djecu.

Mary i njena sestrična Norma imale su kontradiktorne izjave o tome gdje su se nalazile za vrijeme ubojstva. Na kraju se razotkrilo da su obje bile umiješane – da su zajedno počinile ubojstvo.

Brutalni zločini, uznemirujući detalji i Maryna starost učinili su ovaj slučaj jednim od najzloglasnijih u povijesti Engleske, neshvatljivo je bilo što bi moglo navesti dijete na tako okrutna djela.

June i George Brown, Martinovi roditelji; KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia

Optužena i osuđena

Ubrzo su istražitelji povezali tragičnu sudbinu Martina Browna i ubojstvo Briana Howea i na kraju su Mary i Norma optužene po dvije točke za ubojstvo iz nehata. Međutim, dramatični preokret uslijedio je 17. prosinca 1968. kada je Norma Bell izašla na slobodu. Mary Bell je imala drugačiju sudbinu.

Otkriveno je da pokazuje “klasične simptome psihopatije”. Porota ju je na kraju osudila za ubojstvo iz nehata. Sudac ju je opisao kao opasnu osobu i osuđena je na kaznu zatvora na neodređeno vrijeme.

Mary je na naslovne stane dospjela ponovo 1977. nakon što je nakratko pobjegla iz zatvora. Uhvaćena je poslije samo nekoliko dana.

Mary Bell; KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia

Život poslije zatvora

Poslije dugih 12 godina izašla je iz zatvora, ali pod drugačijim identitetom. Imala je 23 godine. Historydefined piše kako je 25. svibnja 1984. dobila kćer, ali su novinari otkrili gdje se nalaze i morale su napustiti dom.

Presudom Višeg suda 2003. godine Mary Bell je osigurala doživotnu anonimnost za sebe i kćerku, a nakon toga su sudske odluke koje trajno čuvaju nečiji identitet postale poznate kao “odluke Mary Bell”.

Posljednje što se o njoj zna je da je postala baka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!