Velike promjene u ruskom zapovjedništvu: Smijenjeno nekoliko generala u Ukrajini

Svijet 26. lip 202207:17 0 komentara
ruska vojska, ruski tenk
REUTERS/Alexander Ermochenko/ilustracija

Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je novu analizu rata u Ukrajini.

Rusko Ministarstvo obrane izjavilo je da se promijenilo vodstvo središnjih i južnih skupina snaga koje se bore protiv Ukrajine, potvrđujući prethodnu procjenu ISW-a da rusko vrhovno zapovjedništvo restrukturira vodstvo operacija u Ukrajini.

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov izjavio je 24. lipnja da zapovjednik Središnjeg vojnog okruga general-pukovnik Aleksandar Lapin zapovijeda “središnjom” skupinom snaga.

VEZANA VIJEST

Te trupe odgovorne su za operacije u Lisičansku i vjerojatno Severodnjecku.

General Sergej Surovikin, zapovjednik ruskih zračnih snaga, zapovijeda “južnom” skupinom snaga. On je nadgledao opkoljavanje Hirske i Zolote.

Kako piše ISW, do restrukturiranja ruskog zapovjedništva došlo je kako bi se bolje organizirale operacije u Ukrajini, iako se u samom priopćenju ruskog ministarstva ne navodi da su se promjene dogodile.

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva potvrdilo je da je rusko zapovjedništvo smijenilo nekoliko generala s ključnih operativnih uloga u Ukrajini. Među tim generalima je i general-pukovnik Andrej Serdjukov i zapovjednik ruskog Južnog vojnog okruga Alexander Dvornikov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.