VIDEO CNN-ova reportaža iz Odese: Danima prije napada kružili su dronovi

Svijet 04. tra 202214:36
Izvor: BULENT KILIC / AFP

Projektili su ekplodirali u šokantnoj, nasilnoj paljbi. Nebom je bljesnulo otprilike šest udara. Ruski vojni dužnosnici kažu da je napad na Odesu došao s kopna i mora... Korišteni su projektili s visokom preciznošću. Ogromni stupovi crnog, kuljajućeg dima prekrili su veliki dio ovog grada u kojemu živi milijun ljudi.

Tako reportažu iz Odese započinje reporter CNN-a Ed Lavandera.

VEZANE VIJESTI

Višestruki zračni napadi pogodili su lučki grad Odesu u južnoj Ukrajini netom prije izlaska sunca u nedjelju ujutro. Nisu se oglasile sirene za zračnu uzbunu prije napada. Eksplozija se mogla osjetiti i vidjeti kilometrima daleko. Ukrajinski dužnosnici kažu da nema ozlijeđenih, javlja.

Stanovnica Odese Tatjana Gerasim kaže da ju je udar eksplozije odbacio iz stolca gdje je spavala, a po njoj su se rasule krhotine razbijenog stakla.

Kaže i da su ovih dana izviđački dronovi prelijetali preko skladišta goriva. Još dvoje stanovnika potvrdilo je da su i oni vidjeli dronove.

Mali blok stambenih zgrada i domova nalazi se tek preko ceste od skladišta goriva. Obitelji su stajale ispred svojih kuća pod oblacima crnog dima. I gledale kako vatra suklja u zrak.

Sila eksplozije razbila je prozore, ali i uništila bilo kakav osjećaj sigurnosti koji su ovi ljudi dosad imali.

“Naravno da se bojim, a sada oni napadaju sve. Ovo rade u svim gradovima. Znamo to, vidimo”, rekla je Tatjana.

Ukrajinski dužnosnici kažu da napadi koji su se dogodili u susjednom Mikolajivu tek nekoliko sati kasnije nisu imali nikakve mete, već im je namjera bila da uznemiravaju i stvaraju paniku među civilima.

Unatoč tome što je bila ovako blizu mjesta koje je granatirano i sa suzama u očima Tatjana Gerasim kaže da odbija napustiti Ukrajinu.

“Ovi gadovi neće ostati nekažnjeni”, rekla je.

Tijek događaja u Ukrajini pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar