VIDEO Macron izazvao bijes na mrežama, u intervjuu ispod stola skinuo skupi sat

Svijet 25. ožu 202309:14
Screenshot Twitter

Emmanuel Macron izazvao je bijes društvenih medija nakon što su televizijski gledatelji primijetili kako skida svoj luksuzni sat usred intervjua zbog žestoko osporavanih promjena u mirovini.

Riječ je o televizijskom pojavljivanju u srijedu, dan prije nego što je više od milijun prosvjednika – 3 milijuna prema sindikatima – prosvjedovalo diljem Francuske protiveći se podizanju dobne granice za umirovljenje njegove vlade sa 62 na 64 godine, piše Guardian.

Predsjednikov intervju, koji je dočekan optužbama da je “arogantan i preziran” prema komentarima javnosti, izazvao je daljnji bijes u petak kada su kritičari ustvrdili da je uklonio sat vrijedan 80.000 eura (70.400 funti). Drugi su rekli da sat, opisan kao “luksuzan”, košta 2400 eura ili manje.

Njegov postupak diskretnog skidanja sata, dok su mu ruke bile ispod stola tijekom intervjua, smatran je dodatnim dokazom da nije u kontaktu s običnom francuskom javnošću i da je zapravo “predsjednik bogatih”.

Međutim, predstavnici Elizejske palače pokušali su prekinuti komentare rekavši da je Macron skinuo sat jer je zveckao po stolu dok je davao 30-minutni intervju u udarnom terminu.

Prije nego što je skinuo sat, otprilike 10 minuta intervjua, čulo se zveckanje kad je Macron naslonio podlaktice na stol. Zatim je stavio ruke ispod stola. Kad su izašli, na lijevoj ruci nije bilo sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.