VIDEO / Pogledajte kako je izgledalo nebo iznad Izraela: Poznato i kako je Iran nazvao ovu operaciju

Svijet 14. tra 202407:46 0 komentara
REUTERS/Ronen Zvulun

Iran je lansirao više od 200 dronova i krstarećih i balističkih projektila na Izrael, ali mnogi su oboreni i prije izraelskih granica.

Manji broj projektila zemlja-zemlja pogodio je Izrael, ranivši pritom jedno dijete. Nanesena je i šteta jednom vojnom postrojenju na jugu.

U Izraelu je bila proglašena zračna uzbuna, čule su se sirene i eksplozije, ali uglavnom su to bili zvuci presretanja i obaranja iranskih letjelica. U tome su uz izraelske snage sudjelovali britanski, američki i jordanski zrakoplovi koji su iranske dronove rušili iznad Sirije, Iraka i Jordana.

Iransko veleposlanstvo pri UN-u objavilo je da se ovom akcijom odmazda za napad može smatrati zaključenom. “U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znatno oštriji”, navodi se u objavi iranske misije pri UN-u na društvenoj mreži X.

“Operacija Pravo obećanje”

Iranska vojska je navela da je napad nazvan “Operacija Pravo obećanje”, no ne daju puno više detalja i napadu, osim što su potvrdili da su iranske zračne snage lansirale “desetke projektila i dronova prema određenim ciljevima” u Izraelu.

Iranski napad dronovima odgovor je na izraelsku agresiju na iranski konzulat u Damasku i time se ta stvar može smatrati zaključenom, objavilo je iransko veleposlanstvo pri UN-u.

“U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znantno oštriji”, navodi se u objavi na društvenoj mreži X.

“To je sukob između Irana i Izraela i Sjedinjene Države moraju ostati po strani”, zaključuje se.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!