VIDEO | Ruski vojnici u masovnom bijegu s bojišta: “Terorist je histeričan!”

Rat u Ukrajini 15. svi 202315:25 1 komentar
Twitter/screenshot

Institut za proučavanje rata (ISW) u novoj je analizi naveo da su ukrajinske snage nastavile s protunapadom na području Bahmuta. Prema dosad objavljenim informaciajma, ukrajinske snage zauzele su preko 10 ruskih položaja na sjevernom i južnom predgrađu Bahmuta tijekom 14. svibnja.

I ruski vojni blogeri pišu o napredovanju ukrajinskih trupa oko Bahmuta, a i osnivač grupe Wagner Jevgenij Prigožin u više je navrata spominjao da su ruske snage i njegovi plaćenici u teškoj situaciji na tom dijelu bojišta.

Prošlog je tjedna i samo rusko ministarstvo obrane potvrdilo da su se njihove snage povukle iz područja sjeverno od grada Bahmuta.

“Ovo se zove bijeg, a ne pregrupiranje”, poručio je tada Prigožin ruskom ministarstvu.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko na Telegramu je objavio snimku na kojoj se vidi bijeg ruskih vojnika od ukrajinskog protunapada u blizini Bahmuta.

Video je navodno snimljen 11. svibnja, no CNN, koji je video prenio, navodi da ne može neovisno potvrditi datum.

Geraščenko je objavio još jedan video, točnije kompilaciju, na kojoj se vidi bijeg ruskih vojnika s više pozicija. Naveo je da ruske postrojbe napuštaju svoje pozicije.

“Treća jurišna brigada uspješno napreduje kod Bahmuta, a terorist je histeričan. Oružane snage Ukrajine porazile su okupatora u okrugu Hromovo, gdje prolazi “put smrti” do grada Časov Jar”, objavio je Geraščenko.

Naveo je da je “terorist ogorčen” što su deseci tisuća Rusa poginuli za ta područja, a sada su ih prepustili ukrajinskim snagama.

Ukrajinska pravda je također podijelila taj video na Twitteru, navodeći da snimka potovrđuje izjavu Prigožina o bijegu Rusa iz Bahmuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare