VIDEO / Trump pozvao Bidena na kognitivni test pa u sljedećoj rečenici napravio gaf

Svijet 17. lip 202407:06 1 komentar
Joe Biden i Donald Trump - predsjednička debata
JIM WATSON / AFP / ILUSTRACIJA

Donald Trump izazvao je aktualnog američkog predsjednika da napravi kognitivni test, ali je u sljedećoj rečenici pobrkao ime vlastitog liječnika. Republikanski predsjednički kandidat redovito kritizira Bidena zbog njegovih raznih gafova.

Govoreći u Detroitu, Trump je doveo u pitanje predsjednikovu mentalnu oštrinu. “On čak i ne zna što riječ ‘inflacija’ znači. Mislim da bi trebao napraviti kognitivni test kao što sam ja napravio”, izjavio je Trump, prenosi Sky News.

Nekoliko sekundi kasnije, nastavio je: “Doktor Ronny Johnson. Znaju li svi Ronnyja Johnsona, kongresmena iz Teksasa? Bio je liječnik Bijele kuće i rekao je da sam ja najzdraviji predsjednik u povijesti pa mi se odmah jako svidio.”, prenosi Index.

Biden na sarkastičan način čestitao Trumpu rođendan

Međutim, očito je mislio na Ronnyja Jacksona, koji je bio liječnik u Bijeloj kući tijekom dijela njegovog predsjedničkog mandata. Jackson je 2021. izabran u Kongres i jedan je od najglasnijih Trumpovih branitelja na Capitol Hillu.

Trump je 2018. na vlastiti zahtjev poduzeo kognitivni test, rekao je tada Jackson novinarima. Ispit je osmišljen za otkrivanje ranih znakova gubitka pamćenja i drugih blagih kognitivnih oštećenja. Trump, koji je u petak napunio 78 godina, postavio je pitanje treba li se Biden kao 81-godišnjak uopće kandidirati za drugi mandat.

Biden se također narugao Trumpovim godinama. “Čestitka jednog starca drugome. Godine su samo broj”, napisao je Biden u sarkastičnoj čestitci.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare