Gramofonske ploče ponovno su toliko popularne da pokreću inflaciju u Velikoj Britaniji

Ekonomija 12. ožu 202417:09 0 komentara
Pexels

Cijene gramofonskih ploča uključit će se u britansku statistiku inflacije po prvi put od 1992. godine, naglašavajući porast njihove popularnosti među britanskim potrošačima, koju je dijelom potaknula Taylor Swift.

Ured za nacionalnu statistiku objavio je u ponedjeljak svoje podatke o košarici s više od 700 roba i usluga koje koristi za mjerenje inflacije.

Ove su godine dodali 16 stavki i uklonili 15 kako bi košarica bolje odražavala na što potrošači sada najviše troše svoj novac.

Gramofonske ploče, koje su ispale iz britanske inflacijske košarice prije više od tri desetljeća, zahvaljujući usponu CD-a i kazeta, posljednjih su se godina snažno vratile.

Prošle je godine u Britaniji prodano 6,1 milijun gramofonskih ploča, što je najveći broj od 1990. godine. Album 1989, američke pjevačice Taylor Swift, prodan je u najviše primjeraka.

Potražnja za ovim jako voljenim formatom kontinuirano raste gotovo dva desetljeća, a posebice među mlađim i raznolikijim potrošačima koji svakodnevno streamaju, ali također vole posjedovati svoju omiljenu glazbu u fizičkim formatima, piše CNN.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!