Zahtjev za nošenjem oružja od 7. listopada predalo čak 260.000 Izraelaca

Svijet 04. pro 202321:31 0 komentara
REUTERS/Ammar Awad

Oko 260.000 Izraelaca podnijelo je zahtjev za nošenjem vatrenog oružja od napada Hamasa 7. listopada, rekao je u ponedjeljak na konferenciji za medije izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir.

Više od četvrtine milijuna zahtjeva predali su “normalni, dobri građani koji žele zaštititi sebe i svoje obitelji”, rekao je Ben-Gvir.

Dodao je da mu je cilj kao ministru omogućiti posjedovanje oružja što je većem broju ljudi.

U kratkom razdoblju, njegovo ministarstvo je dnevno odobravalo do 1700 licenci u odnosu na nešto manje od 100 licenci prije rata u Gazi.

Nekoliko dana nakon napada, Ben-Gvir, član krajnje desne Religiozne cionističke stranke, pozvao je da se volonterima u graničnom području uz Pojas Gaze podijele vojne automatske puške.

Također je pozivao na olakšavanje uvjeta za predavanje zahtjeva za nošenje oružja, a u ponedjeljak je ponovno naglasio da oružje spašava živote.

Postoji bojazan da će izdavanje velikog broja licenci za oružje dovesti do više nasilnih incidenata.

U nedjelju je naoružanog izraelskog civila koji je pokušao spriječiti palestinski napad na red pred autobusom ustrijelio vojnik izvan dužnosti koji ga je zamijenio za teroristu, izvijestili su mediji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!