Završila iskapanja u sklopu istrage o nestanku Madeleine McCann

Svijet 25. svi 202322:01
LEON NEAL / AFP

Portugalska policija u četvrtak je objavila da je dovršila iskapanja koja su od utorka na zahtjev njemačkih vlasti trajala u blizini jezera u južnom Portugalu u sklopu istrage o nestanku malene Madeleine McCann 2007. godine.

Pravosudna policija priopćila je da će „prikupljeni materijal biti predan njemačkim vlastima“ koje od 2020. tvrde da britanska djevojčica nije živa te za to sumnjiče Nijemca koji je već u zatvoru zbog silovanja u Portugalu.

Policija nije otkrila detalje o prikupljenim materijalima niti o cilju operacije provedene u suradnji s njemačkim i britanskim istražiteljima u portugalskoj regiji Algarve.

Madeleine McCann nestala je 3. svibnja 2007., nedugo prije svog četvrtog rođendana, iz sobe hotelskog kompleksa Praia da Luz u Algarveu gdje je bila na odmoru s obitelji. Njezini roditelji u to su vrijeme večerali s prijateljima u obližnjem restoranu.

Njezin nestanak pokrenuo je veliku međunarodnu kampanju koju predvode njezini roditelji, no zasad je taj slučaj i dalje nepoznanica.

Područje brane Arade, smještene pedesetak kilometara od mjesta nestanka Maddie, već je pretraženo 2008. pa i s roniocima koji su pronašli samo ostatke životinja.

Lokalni mediji prenosili su kako je njemački osumnjičenik tamo redovito dolazio te je mjesto opisivao svojim „malim rajem“.

Osumnjičenik, danas 46-godišnji Christian Brueckner, služi zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje Amerikanke 2005. u Portugalu.

Nekoliko je godina živio u Algarveu, a njemačkoj policiji poznat je kao pedofil.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.