Zelenski uveo sankcije za 185 tvrtki i pojedinaca koji podupiru Moskvu

Rat u Ukrajini 29. sij 202307:341 komentar
HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uveo je sankcije za 185 tvrtki i pojedinaca koji podupiru ruski rat, koji traje već 12. mjeseci.

Tvrtke i poslovni ljudi koji prevoze osoblje i vojnu opremu željeznicom u ime “države agresora” bit će kažnjeni, rekao je Zelenski u večernjem video obraćanju. Dodao je da će zaplijenjena imovina biti iskorištena u korist ukrajinske obrane u ratu.

Na popisu sankcioniranih su 182 tvrtke, među kojima su i one bjeloruske koje pomažu Rusiji s isporukama te troje pojedinaca.

Zelenski je također rekao da Ukrajina radi na tome da i druge države blokiraju imovinu tih tvrtki i pojedinaca. Također se zahvalio “svima onima koji pomažu u jačanju sankcija protiv Rusije”, kao i istražiteljima koji otkrivaju i procesuiraju rusko izbjegavanje sankcija.

U gradu Kostjantinika u Donjeckoj oblasti, ruski raketni napadi na stambene zgrade u subotu ubili su tri, a ranili 14 osoba, rekao je Zelenski.

Govoreći o izgledima za vojnu pomoć Zapada, predsjednik je naglasio da su Ukrajini hitno potrebne rakete većeg dometa za odbijanje takvih napada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar