Neda Kurjački

TV LICA 2.0 03. pro 201600:10 > 25. pro 2020 14:38
N1

Novinarka/Reporterka

Priliku da nauči šta je TV novinarstvo dobila kao deo mlade novinarske ekipe 2008. godine na Televiziji B92, koja je tada pokrenula prvi informativni kanal u Srbiji – B92 Info.

Bavila se svim temama koje staju u format televizijskih vesti od kulture do politike, baš tim redosledom. Oprobala se i u uređivanju kratkih vesti. Uređivala i vodila emisiju “Dopisnici bez granica”.

Za jutarnji program “Dizanje” TV B92 uključivala se uživo izveštavajući o vremenskoj prognozi i različitim temama u kratkim intervjuima sa gostima. Za emisiju “POPodne” izveštavala o dešavanjima, kao i manje i više poznatim, a zanimljivim ličnostima iz sfere kulture i zabave.

Najponosnija na intervjue s francuskim piscem Frederikom Begbedeom i australijsko-meksičkim rediteljem Majklom Rouvom.

Jedno vreme bavila se odnosima s javnošću, radeći za Beogradsku kulturnu mrežu, Ustanovu kulture “Parobrod”, “Mikser” festival, Noć muzeja i Festival nauke. Kroz taj posao upoznala brojne kolege iz drugih redakcija u Beogradu i Srbiji. Naučila kako ljudi van struke doživljavaju novinare.

Na televiziju se vratila na poziv iz redakcije emisije “Bulevar B92”, gde se dugo tražila i na kraju pronašla kao autor TV priloga o gafovima srpskih političara.

Na N1 dolazi u januaru 2016. godine, na poziciju reportera u svom omiljenom jutarnjem programu “Novi dan”. Zadovoljna što svakodnevno radi jednu od najuzbudljivih stvari u TV novinarstvu – uključenja uživo.

Smatra da ima sreću da radi s urednicima i novinarima koju poštuju standarde profesije i koji su posvećeni svom poslu.

Kada bi joj ponudili da uređuje Dnevnik, obrnula bi redosled priloga tako da počinje temama o društvenim fenomenima i kulturi, a politika bi bila na kraju. Veruje da bi mnogi gledaoci bili zadovoljni.