Milanović: HVO i HV su spasili BiH

Uncategorized 04. tra 202213:002 komentara
Izvor: N1 / Ivan Hrstić

Hrvatsko vijeće obrane zajedno s Hrvatskom vojskom je spasio BiH, izjavio je u ponedjeljak hrvatski predsjednik Zoran Milanović uoči ovotjednog odlaska u Mostar na obilježavanje godišnjice HVO-a.

“HVO zajedno s Hrvatskom vojskom je spasio BiH”, kazao je predsjednik Zoran Milanović novinarima nakon američko-hrvatskog foruma.

VEZANA VIJEST

Milanović ističe da je Aliju Izetbegovića tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman odlikovao veleredom zbog suradnje s HVO-om.

“Neka ga njegov sin vrati ako je Hrvatska dijelila BiH”, poručio je Milanović. “Uloga Hrvatske u BiH, uz neka zastranjenja, bila je vitalna za tu zemlju”, dodao je.

Vojsku RS-a slomili Hrvati

Istaknuo je i da Vojsku RS nije slomilo NATO bombardiranje, već hrvatske snage.

VEZANA VIJEST

U posljednjoj vojnoj operaciji napredovanja prema Banja Luci (Južni potez), koja je izvedena “na američki nagovor” poginulo je nekoliko “slavnih hrvatskih vojnika”, kazao je.

“Da bismo se nakon toga povukli. To je cijena koju je Hrvatska platila da bi SDA mogao biti na vlasti”; kazao je Milanović.

A danas “sarajevska čaršija” prakticira taktiku “iscrpljivanja i trči-laži” kako ne bi došlo do izbornih promjena koje bi onemogućile preglasavanje Hrvata u Federaciji BiH, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar