FOTO / Pogledajte kako izgleda Lego verzija zgrade koja se nalazi u Hrvatskoj. Znate li gdje je?

Vijesti 27. lis 202314:40 0 komentara
PU dubrovačko-neretvanska

Dario Šimunović, 13-godišnji polaznik Kockus edukacije, svoju inspiraciju našao je u „Villi Palmi“, zgradi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koju nikada nije posjetio, ali ga to nije spriječilo da je pomno istraži i s 14.868 kockica pretvori u još jednu slikovitu znamenitost Dubrovnika za što mu je trebalo 30 sati rada

Iz PU dubrovačko-neretvanske javljaju kako je Dario Šimunović, 13-godišnji polaznik Kockus edukacije, inspiraciju za svoju kreaciju našao u zgradi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske „Villi Palmi“.

Iako zgradu Policijske uprave nikada nije posjetio, to ga nije spriječilo da je pomno istraži i s 14.868 kockica pretvori u još jednu slikovitu znamenitost Dubrovnika za što mu je trebalo 30 sati rada.

Izgradnja prave Vile Palme započela je neposredno prije Prvoga svjetskog rata, a dovršena je u jeku rata (1913. – 1915.). Prvotno je bila projektirana kao stambena jednokatnica, međutim tijekom gradnje joj je dodan još jedan kat.

“Nakon što sam sagradio postaju Dubrovačkih vatrogasaca, došao sam na ideju da bih mogao sastaviti i Policijsku upravu Vilu Palmu. Slagao sam svaki dan pomalo, nekada više, nekada manje, a sveukupno mi je trebalo otprilike 30 sati slaganja. Najteže mi je bilo složiti okolinu, a uspio sam je složiti tako da sam otišao do prave postaje i uživo vidio kako izgleda. Cijela uprava, zajedno s cestom i autima, sastoji se od 14,868 kockica, te je jedna od mojih najvećih kreacija”, rekao je Dario koji je tijekom ljeta 2023. godine u sklopu završnog rada Kockus edukacije pokazao svoj talent i složio zgradu Dubrovačkih vatrogasaca.

PU dubrovačko-neretvanska
PU dubrovačko-neretvanska
PU dubrovačko-neretvanska

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!