Karamarko: Crnojina krivica ne postoji, otišao je zbog časti

Vijesti 28. sij 201620:50 > 20:52

"Kao časni čovjek to ne može više trpjeti. Pokušao je dokazati da nema kaznenu odgovornost pa je kao častan čovjek čista čela", kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Predsjednik HDZ-a je kazao da Crnojina krivica “ne postoji” i da se protiv Crnoje povela “haranga”.

Novinari su ga upitali jesu li sudionici sastanka prava adresa koja treba o tome suditi, budući da postoje sudovi.

“Naravno da smo prava adresa!”, kazao je Karamarko.

“Ovih dana slušali smo teške otpužbe o Crnoji, smatrali smo da moramo problemu postupiti vrlo ozbiljno. Proučili smo sve, i Crnoja je dokazao da su sve bile laži, jedna klasična haranga koja nije bila potrebna. Ne mogu i ne želim sada reći tko će biti novi ministar”, rekao je Karamarko.

Kaže i da nije potrebno da neki sud dokazuje krivnju, jer za to nema temelja.

“Imam papir koji govori o nekrivnji Crnoje i na tome ću se zaustaviti.”

“Mi smo imali Domovinski rat, imali smo mlade ljude koji su se borili za Hrvatsku, jedan od njih je bio Crnoja, čovjek je to koji zna puno o problemima branitelja, i nije se smjelo dogoditi ovo. Otišao je jer je častan čovjek koji to više ne može trpjeti. Dokazao nam je svima da nema nikakvu kaznenu odgovornost, i onda je časno odlučio da ide, čista čela”, kaže Karamarko.

Nije htio reći bi li Crnoja bio smijenjen da sam nije dao ostavku. Rekao je i da ćemo “vrlo brzo znati tko će biti novi ministar branitelja.”

“Jučer smo čuli da je neka drama tu, pa nemojte to mistificirati”, komentirao je.

“Iako sam dugo u politici, cijenim vaš posao, ali nije mi jasno kako netko može plasirati ideju o prosvjedima i neredima branitelja?”, kaže na pitanje o navodnom najavljenom prosvjedu branitelja, kada se počela događati afera oko Crnoje. “To njima ni ne pada na pamet, to je preozbiljna populacija, oni su odgovorni ljudi i ozbiljni ljudi”, dodao je.

Na pitanje hoće li rasprava o svakom političkom pitanju trajati dugo kao ova, Karamarko odvraća: “Nemojte nam otežavati život s takvim pitanjima”.