VIDEO: Ovako je Crnoja završio najkraći ministarski mandat

Vijesti 29. sij 201616:36 > 16:46
N1

Sada već bivši ministar branitelja, Mijo Crnoja, u petak je nakratko navratio do ministarstva. Nakon izlaska nije bio raspoložen za izjave već se samo prekrižio kraj spomenika Nevenki Topalušić.

Nakon ostavke na dužnost ministra branitelja, Mijo Crnoja postao je ministar s najkraćim stažem u hrvatskoj Vladi, gdje je radio svega šest dana.

Među ministre s vrlo kratkim ministarskim stažem, od po dva tjedna, među ostalima su, Šime Đodan i Onesin Cvitan, a bilo je i onih koji su ministri bili samo po nekoliko mjeseci.

Mijo Crnoja ostavku je dao u četvrtak nakon dva maratonska sastanka u Banskim dvorima gdje je tijekom srijede i četvrtka razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem, potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovim te im je dao na uvid svoju dokumentaciju, a konzultirani su i pravni stručnjaci.

Crnoja je premijeru Tihomiru Oreškoviću podnio ostavku na svoju ministarsku dužnost jer, rekao je, ne želi biti uteg Vladi. Nakon višesatnog sastanka s premijerom i potpredsjednicima Vlade izjavio je ispred Banskih dvora da je njima i pravnim stručnjacima predočio dokumente te da su oni ocijenili kako nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

“Međutim, ja ne želim biti uteg ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska Vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku”, rekao je Crnoja, ali nije želio odgovarati na novianrka pitanja. Uz njega su bili njegovi savjetnici Herman Vukušić i Josip Jurčević.

Crnojinu ostavku ranije je zatražila saborska oporba, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja, a postavilo se i pitanje korištenja namjenski dobivenog kredita za izgradnju obiteljske kuće. Oporbeni zastupnici povukli su u petak iz saborske procedure prijedlog opoziva jer je dan ranije sam podnio ostavku na tu dužnost.