Matić i Markač bili na druženju u Klemmovoj kleti

Vijesti 03. velj 201607:57 > 08:05
N1

Dok se u Vladi drugog dana odlučivalo o sudbini sad već bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje, bivši ministar branitelja Predrag Matić i bivši potpredsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Franko Vidović došli su na druženje s braniteljima koje je u svojoj kleti, odnosno vikendici nedaleko od Zagreba, organizirao Josip Klemm.

Na tom druženju, piše Nacional, našli su se branitelji “svih boja”, kako je jedan od sudionika opisao, od generala Mladena Markača, predsjedničinog savjetnika za branitelje Ante Deura, Bandićeva pročelnika za branitelje Miodraga Deme do nekih pripadnika Tigrova i drugih braniteljskih udruga.

U vrijeme kada se u novoj vladi događala prva ozbiljna drama povezana s razrješenjem ministra branitelja, vođa prosvjeda u Savskoj okupio je na jednom mjestu, u ugodnom druženju, najutjecajnije predstavnike braniteljske populacije sa svih dijelova političke scene, izuzev onog dijela čije savjete sluša predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Iako svi sudionici susreta ističu da je druženje bilo isključivo privatne naravi te da se o politici, pa tako i o smjeni Mije Crnoje, nije razgovaralo, Nacional navodi da je druženje izazvalo konsternaciju u redovima predstavnika HDZ-ova Odbora za branitelje te Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”.

Naime, predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje je Josip Vidović, a tajnik Mijo Crnoja i smatra se da i jedan i drugi nemaju veliku podršku među braniteljskom populacijom čak i unutar HDZ-a. Navodno ta grupacija nema ni podršku HDZ-ova glavnog tajnika Milijana Brkića koji inače ima određeni utjecaj među braniteljima i kojeg se od početka povezivalo s prosvjedom u Savskoj 66, piše list, postavljajući pitanje tko u slučaju branitelja ima utjecaj na Karamarka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.