DORH istražuje bivšeg ministra branitelja Miju Crnoju

Vijesti 07. velj 201619:28 > 19:30
Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja morat će DORH-u objasniti okolnosti pod kojima mu je dodijeljeno zemljište u Samoboru, na kojem je imao prijavljeno prebivalište.

HRT-u je potvrđeno da nadležno Državno odvjetništvo poduzima zakonom propisane radnje radi utvrđenja pravno relevantnih činjenica.

To se odnosi i na moguće nezakonito prijavljivanje prebivališta u Samoboru, odnosno navodno izbjegavanje plaćanja prireza u Zagrebu od 18%.

Podsjetimo Crnoja je premijeru Tihomiru Oreškoviću podnio ostavku na svoju ministarsku dužnost jer, rekao je, ne želi biti uteg Vladi. Nakon višesatnog sastanka s premijerom i potpredsjednicima Vlade izjavio je ispred Banskih dvora da je njima i pravnim stručnjacima predočio dokumente te da su oni ocijenili kako nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

“Međutim, ja ne želim biti uteg ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska Vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku”, rekao je Crnoja, ali nije želio odgovarati na novianrka pitanja. Uz njega su bili njegovi savjetnici Herman Vukušić i Josip Jurčević.

Crnojinu ostavku zatražila je saborska oporba, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja, a postavilo se i pitanje korištenja namjenski dobivenog kredita za izgradnju obiteljske kuće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.