Vlada predlaže Mirka Šundova za načelnika Glavnog stožera

Vijesti 11. velj 201613:19 > 13:25
Zeljko Mrsic/PIXSELL

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Drage Lovrića s danom 29. veljače, radi isteka mandata, a iznijela prijedlog za imenovanje generala-pukovnika Mirka Šundova novim načelnikom Glavnog stožera.

Vlada je razriješila Mladena Pejnovića dužnosti predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, a novim predstojnikom imenovan je Tomislav Boban. Sanja Čanković i Ines Krajčak razriješene su dužnosti pomoćnica ministra unutarnjih poslova, a novim pomoćnicima imenovani su Stjepan Lončarica, Joško Dorić i Lidija Pelivan Stipetić. Pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Zdeslav Matić, Željko Pravdić i Ivan Sertić.

Renata Duka i Ivan Crnčec razriješeni su i ponovno imenovani pomoćnicima ministra pravosuđa, a dodatno je pomoćnicom ministra pravosuđa imenovana Maja Grubišin. Na osobni zahtjev dužnosti pomoćnika ministra razriješen je Ivica Šimac. Denis Kovačić imenovan je pomoćnikom ministra zdravlja. Ana Lederer imenovana je zamjenicom ministra kulture, a pomoćnicom ministra imenovana je Iva Hraste Sočo.

Nataša Lacković razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice rada i mirovinskoga sustava, a novom pomoćnicom imenovana je Katarina Ivanković Knežević. Dužnosti pomoćnika ministrice uprave razriješeni su i ponovno imenovani Jagoda Botički i Boris Milošević, a dodatno je pomoćnikom ministrice imenovan Marko Kovačić.

Ante Mišura razriješen je i ponovno imenovan pomoćnikom ministra poljoprivrede. Razriješeni su pomoćnici ministra poljoprivrede Davorka Hajduković i Dražen Kurečić, a novim pomoćnicima imenovani su Elizabeta Kos i Mario Njavro. Lidija Runko Luttenberger imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode.

Na osobne zahtjeve razriješen je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ivan Pejić, te opozvana članica Nadzornog odbora Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. Zrinka Vrhovski.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi Marko Rudnički, te članovi Hrvoje Minigo, Nevenka Kovač i Sibila Žabica. Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Miroslav Kopjar, a članovima Trpimir Goluža, Tihomir Ivanda i Ivan Šoštarčić.

Opozvani su dosadašnji predstavnici i zamjenici predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću Milanka Opačić, Mirando Mrsić, Ivan Vrdoljak, Branko Grčić, Boris Lalovac, Siniša Varga, Maja Sporiš, Božidar Štubelj, Ismar Avdagić, Jakša Puljiz i Marijan Cesarik. Razriješen je dosadašnji član Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Igor Butorac, a novim članom imenovan je Janko Brnardić.

Zdenko Antešić razriješen je dužnosti dosadašnjeg člana Skupštine društva Plovput d.o.o., Split, a novim jedinim članom Skupštine društva imenovan je Oleg Butković.  Siniša Hajdaš Dončić razriješen je dužnosti člana Glavne skupštine društva HP-Hrvatska pošta d.d., Skupštine Croatia Airlines d.d. i Skupštine društva Odašiljači i veze d.o.o., a kao novi član tih tijela, koji predstavlja Vladu, ovlašten je Oleg Butković.

Također je opozvan dosadašnji član Skupštine društva Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. Ranko Ostojić, te kao novi član, koji predstavlja Vladu, imenovan Vlaho Orepić.