Predsjednica će supotpisati Šundova za načelnika Gl. stožera

Vijesti 11. velj 201616:29 > 16:32
Zeljko Mrsic/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sa zadovoljstvom će supotpisati imenovanje generala-pukovnika Mirka Šundova za načelnika Glavnog stožera OS RH, doznaje u četvrtak Hina na Pantovčaku.

Iz predsjedničina Ureda kažu da u oružanim snagama ima nekoliko vrlo sposobnih generala, ali je general-pukovnik Šundov njezin prvi izbor.

Jako je dobro upoznala njegov rad, podsjećaju, dok je bila pomoćnica glavnog tajnika NATO-a u Bruxellesu, a Šundov tamo hrvatski vojni izaslanik.

Pantovčak ističe kako je riječ o vrhunskom profesionalcu koji je sudjelovao u Domovinskom ratu i bio zapovjednik, koji iznimno dobro predstavlja Hrvatsku i jako je cijenjen u međunarodnoj zajednici.

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Drage Lovrića s danom 29. veljače, radi isteka mandata, a prijedlog za imenovanje generala-pukovnika Mirka Šundova novim načelnikom Glavnog stožera, s danom 1. ožujka, uputila u Odbor za obranu Hrvatskog sabora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.