Akcija policije: Svaki sedmi zagrebački vozač bio pijan

Vijesti 16. velj 201612:49 > 12:58
Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Svaki sedmi zagrebački vozač zaustavljen tijekom vikenda u policijskoj akciji pojačanog nadzora u prometu, 'uhvaćen' je s nedozvoljenom količinom alkohola u krvi ili je odbio alkotestiranje zbog čega su iz prometa isključena 192 vozača.

Kod 1573 vozača, koliko ih je ukupno zaustavljeno tijekom prošlog vikedna, utvrđen je 1271 prometni prekršaj, od čega se 220 prekršaja odnosi na alkohol ili odbijanja alkotestiranja, izvijestila je u utorak zagrebačka policija koja je zbog toga oduzela 184 vozačke dozvole i iz prometa isključila 192 vozača.

Prometni policajci su kod 23 vozača izmjerili više od 1,5 promila alkohola u krvi. Rekorder među njima je 31-godišnjak koji je u subotu rano ujutro u Vukovarskoj ulici za volanom uhvaćen s  gotovo 2,5 promila.

Među ženama rekorderka je 32-godišnjakinja kojoj je rano u nedjelju na Radničkoj cesti izmjereno u organizmu gotovo 1,5 promila alkohola. Ona spada u skupinu od 28 vozačica koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola.

Policajci su preliminarno testirali pet osoba na droge ali je test bio negativan, dok su dvije osobe odbile testiranje, izvijestila je zagrebačka policija.