Draga Vlado, vaše grijehe ne bi ispovjedili Papa i sv. Petar

Vijesti 16. velj 201614:47 > 14:52
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nezavisni zastupnik i primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina kritizirao je rad vlade Tihomira Oreškovića, a posebno slučaj bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje.

Priopćenje Stipe Petrine prenosimo u cijelosti:

Jučer nas je novoizabrana Vlada opet uvjerila kako je totalno slučajna, te da joj ovaj narod ne smije vjerovati ni pod razno. Ispostavilo se dakle kako nam je Vlada lagala o nekim bitnim stvarima, a u ovom slučaju opet se sve vraća na slučaj bivšeg ministra Cronoje. Iako su rekli da nisu davali nikakve novce, Vlada je ipak platila odvjetnike za njegov slučaj.

Bez obzira radilo se o bilo kakvom mišljenju jasno je da za političku odluku nije bilo potrebno ničije pravno mišljenje. Naime, samo je bilo potrebno utvrditi: je li gospodin Crnoja u zamolbi za građevinsko zemljište od grada Samobora naveo da nema riješen stambeno pitanje , što je u tom trenutku bila neistina jer je bilo nepobitno da je već dobio stan od države dakle u zamolbi gradu Samoboru je lagao, komentirao je ovaj slučaj saborski zastupnik Stipe Petrina.

Sramota je u prvom redu da Vlada ima potrebu da u ovako banalnom slučaju laže. Jasno je da ne postoji povjerenje pravne stručnjake koji su na usluzi Vladi pa se mora tražiti mišljenje vanjskih pravnih stručnjaka koje se na kraju i plati.

Petrina smatra da za to utvrditi nije potrebno biti neki posebni pravni stručnjak međutim očito u Vladi nema tako sposobnih umova da tako jednostavnu stvar utvrde. Za političku odgovornost i odluku nebitno je je li gospodin Crnoja napravio prekršajno ili kazneno djelo , to je stvar nekih drugih institucija, ovdje je bilo bitno utvrditi je li gospodin Crnoja laže ili ne laže, ističe Petrina.

Pozivanjem poznatog odvjetničkog para, Vlada je poslala jasnu poruku, da će na sve načine pokušati “izvrdati” nepobitne činjenice i doslovno prodati hrvatskoj javnosti “rog za svijeću”. Svaka Vlada koja na ovakav način vara svoje građane ne zaslužuje da i dalje obnaša svoju funkciju, dakle treba odstupiti, strogo o Vladi misli Petrina.

Postavlja se pitanje, kada Vlada u ovako banalnoj stvari pokušava eskivirati i na kraju laže naciju, što se može očekivati od Vlade kada se pojave neki ozbiljniji problemi? Odgovore ostavljam građanima Republike Hrvatske.

Draga Vlado, ne ide to tako, čemu lagati? Izgleda da je vama ipak bitna fotelja, a ne ovaj narod za koji ste se kleli udarajući se u “srca junačka”, ovo su strašni grijesi, ne bi ih ni papa Franjo ispovjedio uz pomoć svetog Petra. Do kada ovako?

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.