Incident u Pakracu: Orepić nije dao Markaču da govori zadnji

Vijesti 02. ožu 201619:44 > 19:50
N1

Uoči ceremonije svečano obilježena 25. obljetnica prvog oružanog sukoba u RH došlo je do sukoba organizatora s ministrom policije Vlahom Orepićem koji je inzistirao da on zadnji drži govor pred okupljenim veteranima i građanima.

Prema državnom protokolu, naime, zadnji je trebao držati govor posebni izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a to je u Pakracu bio general Mladen Markač.

Orepić je bio izaslanik premijera Tihomira Oreškovića. Okupljeni kažu da je nastala prilično neugodna situacija, a počelo se Orepiću i zviždati, kada se pronio glas, kažu svjedoci, da će, ne bude li zadnji govorio, otići. No, onda je situaciju smirio general Mladen Markač, koji je kazao da iz poštovanja prema instituciji predsjednice ne želi pokvariti obljetnicu, pa je pristao održati govor prije, piše Večernji list.

Na Pantovčaku potvrđuju incident, gdje navode da je “riječ o nesnalaženju novog ministra” i da je “žalosno da se ministar bavi time”. Smatraju da se Orepić mogao više usredotočiti na sadržaj svog govora, jer je okarakterizirao pobunjenike kao “nesretnike”. To je, navodi list, izazvalo komentare okupljenih: “Dok je Markač prije 25 godina vodio policajce i branio Pakrac, Orepić je još uvijek bio u JNA, a u HRM ušao tek 10. listopada 1991.”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.