'Je li Radman prijenosom pressice privatizirao HTV?'

Vijesti 04. ožu 201611:20 > 11:24
N1

Nadzorni odbor (NO) HRT-a u petak je poslao dopis Programskom vijeću kojim se žurno traži mišljenje jesu li prijenosom konferencije za novinare glavnog ravnatelja Gorana Radmana u četvrtak na HTV-u 4 prekršena programska načela u Statutu i Zakonu o HRT-u

U dopisu pitaju i je li pitanju ‘moguća privatizacija javnog medijskog servisa u svrhu pojedinačnih interesa na trošak javnih sredstava’.
U dopisu koji potpisuje predsjednik NO HRT-a Šenol Selimović, od članova Programskog vijeća traži se da se izjasne i smatraju li opravdanim prekid redovnog programa HTV4 radi izravnog uključenja u Radmanovu konferenciju za medije te njezin izravan prijenos u punom trajanju, više od 45 minuta.

Osim toga, zatraženo je i mišljenje Vijeća spada li ta konferencija za medije u oblik audiovizualne komercijalne komunikacije, kako je definirana odredbama Zakona o elektroničkim medijima, te spada li u naplatne usluge iz područja komercijalne djelatnosti HRT-a.
Predsjednik Programskog vijeća HRT-a Bruno Kragić za Hinu je potvrdio da je dobio dopis Nadzornog odbora HRT-a te da je od članova Vijeća u petak zatražio očitovanje o navedenom. Najavio je i da će, nakon očitovanja, na tu temu sazvati i sjednicu Programskog vijeća najvjerojatnije u utorak prijepodne.
Reakcija HRT-a na najnoviji dopis Nadzornog odbora očekuje se tijekom dana.