"Karamarko uvodi 10.000 potpisa kao uvjet za kandidaturu"

Vijesti 08. ožu 201609:21 > 09:22
N1

S nama je u Temi dana u utorak bila novinarka Nacionala Orhideja Gaura.

Govoreći o unutarstranačkim izborima u HDZ-u, ali i o tome je li točna informacija da Ivić Pašalić savjetuje premijera Tihomira Oreškovića, Gaura kaže da jest.

“Očito da ipak postoji neki tečaj, Orešković ide na “ubrzani tečaj”, imamo potvrđeno da surađuje s bivšim savjetnikom Tuđmana. U redovnoj su komunikaciji”, rekla je i dodala da postoji sumnja da iza zadnjih odluka premijera stoji upravo Pašalić, primjerice kod odugovlačenja s razrješenjem Dragana Lozančića, ali i kandidaturom Milijana Brkića za ministra branitelja.

“Također, mi upravo pišemo o tome što će se događati na sjednici predsjeništva HDZ-a i drugih tijela stranke, bit će predložen postupovnik za izbore. Jedan od prijedloga je da se za kandidaturu za predsjednika mora skupiti 10 tisuća potpisa”, rekla je Gaura za N1.

Ako dođe do ove odluke, to bi u praksi značilo da nitko ne bi imao šanse pored Tomislava Karamarka, barem u idućim izborima. Osim toga, svaki član može dati potpis samo jednom kandidatu, što u izborima 2012. nije bio slučaj.

“Kada je Karamarko pobijedio, trebalo je skupiti 500 potpisa od svih prisutnih na konvenciji”, podsjeća Gaura.

Inače, u utorak se u Zagrebu održava Sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a, nakon koje slijede sjednica Predsjedništva HDZ-a te sjednica Središnjeg odbora HDZ-a. Više o tome, kao i tijek događaja, možete pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.