Most želi žestoko rezati prava ministrima, što će reći HDZ?

Vijesti 09. ožu 201610:26 > 10:32
N1

Iz Mosta nezavisnih lista objavljeno je kako je njihov prijedlog racionalizacije troškova spreman te da će se na taj način uštedjeti ''deseci milijuna kuna'' poreznih obveznika.

”[MOST PRIPREMIO PRIJEDLOG RACIONALIZACIJE TROŠKOVA KOJIM ĆE SE GODIŠNJE UŠTEDJETI DESECI MILIJUNA KUNA POREZNIH OBVEZNIKA]

Nakon provedene analize troškova, ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović (Most nezavisnih lista) u Vladinu je proceduru uputila prijedlog izmjene Odluke o uvjetima korištenja službenih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku.

Podsjetimo ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, najavljivao je racionalizaciju u svom ministarstvu, a nedavno je povukao i potez kojim je te najave i potvrdio.

On je naime već ukinuo pravo na službeni automobil zamjenicima, pomoćnicima i šefovima policije te ih je dodijelio policijskim službenicima na terenu.

Radi se o pedesetak vozila više srednje klase, uglavnom marke Opel i Škoda. Po vozilu to znači uštedu od tri do četiri tisuće kuna, odnosno, u konačnici, i do 200.000 kuna.

S druge strane ova najava iz Mosta dolazi nakon što je propao njihov prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika. Za propali pokušaj izmjene Zakona optužili su HDZ i SDP, ali i dalje tvrde u Mostu, ne odustaju od ovog prijedloga kojeg najavljuju za sljedeći saziv Sabora.

https://www.facebook.com/MostNezavisnihLista/posts/967258420029072:0