Zbog dopisa s 'ministrom' Brkićem provodi se interna istraga

Vijesti 09. ožu 201612:06 > 12:07
Screenshot

Iako premijer nije ni razgovarao s kandidatima za ministra branitelja, istome je ime i prezime jasno navedeno na dopisu koji je na brojne adrese jučer odaslan iz Ministarstva gospodarstva. To je - Milijan Brkić.

Dopis je, naime, dostavljen i svim ministrima u Vladi RH, a kao čelni čovjek bez ikakvog upitnika ili zagrade ispod naslova “Ministarstvo branitelja” kao ministar je naveden Milijan Brkić koji se već nekoliko tjedana u javnosti pojavljuje kao kandidat za ministra, javlja HRT.

Kasnije se o ovom slučaju oglasio ministar Tomislav Panenić iz čijeg ministarstva je upućen sporni dopis. On je kazao da kako je Milijan Brkić zabunom stavljen u službeni dopis kojeg on sam nije pregledao.

”Provodimo internu istragu o tome”, rekao je Panenić.

Hrvatski premijer Tihomir Orešković je prije nekoliko dana u Bruxellesu izjavio: “Nadam se da ću imati par kandidata. Kada izaberemo ministra branitelja, onda ću vam to iskomunicirati.” Od komunikacije barem, zasad, ništa, a ministar branitelja je, čini se, poznat još od 3. ožujka.

U emisiji Novi dan N1 televizije u srijedu je gostovao kandidat za ministra branitelja Branko Borković koji je kazao da je za krizu oko ministra branitelja odgovoran HDZ.