Glogoški se nije nudio za ministra, zvali su ga iz Vlade

Vijesti 10. ožu 201610:41 > 10:45
N1

Đuro Glogoški, najnoviji kandidat za ministra branitelja, kazao je da mu je poziv za razgovor o kandidaturi za ministra branitelja stigao iz ureda predsjednika Vlade RH te da je prihvatio premijerov prijedlog o kandidaturi.

 Glogoški je rekao i da je s premijerom razgovarao o općoj problematici branitelja.  Obzirom da branitelji u šatoru prosvjeduju više od 500 dana, susretao se s braniteljskim udrugama i braniteljima iz cijele Hrvatske i upoznat je s njihovim problemima. ‘Osobno sam razgovarao na novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja i mislim da mogu dati veliki doprinos tome’, kazao je Glogoški.

Od trenutka objave njega kao kandidata za ministra branitelja, kaže, prima pozive potpore iz cijele Hrvatske, a ona dolazi ne samo iz kruga hrvatskih branitelja, nego i šire.

Obzirom da Glogoški ima opću nesposobnost za rad, kaže da će volontirati. ‘Volontirati može svatko, pa tako i ja’, kazao je Orešković.

Podsjetimo, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i jedan od vođa dugotrajnog braniteljskog prosvjeda Đuro Glogoški kandidat je za ministra branitelja i u tom je svojstvu u srijedu bio na razgovoru s premijerom Tihomirom Oreškovićem.

“Kandidat sam za ministra hrvatskih branitelja i bio sam na razgovoru kod predsjednika Vlade gospodina Tihomira Oreškovića. Razgovarali smo otvoreno i ono što u konačnici govorimo cijelo vrijeme, a to je da sam spreman ponovno se žrtvovati za populaciju hrvatskih branitelja i u konačnici za bolje sutra hrvatskog naroda i hrvatske države”, rekao je Glogoški.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.