'Nije ovo nikakav desant na medije, to je desant na Drvar'

Vijesti 11. ožu 201611:54 > 12:04
N1

Povodom neprihvaćanja izvješća o radu Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te raspuštanja Vijeća za elektroničke medije, Hrvatsko novinarsko društvo i GONG u petak su organizirali konferenciju za novinare na kojoj su kritički govorili o postupku aktualnog minstra kulture Zlatka Hasanbegovića.

”Kod smjena na HRT-u i kod smjena Vijeća za elektorničke medije je silovana procedura zato što oni koji su smijenjeni nisu imali prilike braniti se”, rekao je predsjednik HND-a Saša Leković.

Novinarima se obratila i Jelena Berković iz GONG-a koja je kazala da ‘‘zemlja svakim danom sve više nalikuje na Newsbar te da su posljednji potezi vlade ‘desant na medije’.

Na ovu izjavu svrnuo se i Ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

”Vijeće se imalo priliku očitovati kroz svoje izvješće. To nije nikakav desant na medije, to je, ha, desant na Drvar”, kratko je rekao Hasanbegović.

Podsjetimo, na sjednici Vlade u četvrtak, ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije te tražio smjenu Mirjane Rakić i raspuštanje Vijeća.

Tim je povodom gošća našeg Dnevnika u 22 bila upravo Mirjana Rakić.

Na pitanje o tome je li Vijeće ispunilo svoje obaveze ili je ministar Hasanbegović u pravu, Rakić je kazala:

“Mislim da smo mi ispunili svoje obaveze i da smo naveli sve što smo radili protekle dvije godine. Naravno da nismo naveli sve radne sastanke niti sve sastanke s HRT-om. Ove godine je iskorišten izvještaj Vijeća o sada bivšem ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu.”

“Navodni razlog za naše raspuštanje su “osobito teški propusti u radu Vijeća.” Ja mislim da nismo napravili ništa od toga”, rekla je Rakić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.