"I predsjednica i premijer su bili ekonomski migranti!"

Vijesti 11. ožu 201618:05 > 18:07
Budimo ljudi

Prosvjed "Zatvaranje granica ubija!" započeo je na Markovom trgu u 18 sati sa zanimljivim porukama, primjerice: "Oreškoviću, i strane građevine su ljudi!", "I predsjednica i premijer su bili ekonomski migranti!"

Stotine građana, aktivista civilnih udruga i volontera pod prozorima Vlade izražavaju nezadovoljstvo odlukama Vlade i vlada Balkanske rute te Europske unije vezanim za izbjeglice, navodi naša reporterka Vanja Kranic.

Protive se zatvaranju granice, Balkanske rute i slanju vojske na granice. Centar za mirovne studije najavio je ustavnu tužbu protiv odluke o slanju vojske na granice, jer izbjeglice ne ugrožavaju državu.

Mostov ministar policije Vlaho Orepić brani politiku Vlade – navodi da je to reakcija na zbivanja u okruženju, a prosvjednicima poručuje da imaju pravo na svoje mišljenje, ali i da nemaju informacije.

Međutim, organizacije koje su pozvale građane na prosvjed, nipošto se ne slažu s tom tezom, budući da već mjesecima rade s izbjeglicama u Hrvatskoj, ali i šalju svoje volontere van granica zemlje, primarno u krizna žarišta.

https://www.facebook.com/eugen.jakovcic/posts/10153917122365535

Zbog zatvaranja tzv. Balkanske izbjegličke rute Inicijative Dobrodošli i Are You Syrious? pozvale su građane i građanke na prosvjed.

https://www.facebook.com/permalink.php

Cilj mirnog okupljanja je pokazati svoje protivljenje odlukama hrvatske Vlade te vlada na tzv. Balkanskoj ruti i odlukama Europske unije koje daju zeleno svjetlo krijumčarima i ugrožavaju ljudske živote.

REUTERS/Stoyan Nenov
REUTERS/Stoyan Nenov
Tanjug/AP/Vadim Ghirda
Tanjug/AP/Visar Kryeziu
REUTERS/Stoyan Nenov
REUTERS/Stoyan Nenov
Tanjug/AP/Visar Kryeziu
REUTERS/Stoyan Nenov
REUTERS/Stoyan Nenov
Tanjug/AP/Visar Kryeziu
REUTERS/Stoyan Nenov
Tanjug/AP/Vadim Ghirda

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.