Oštra kampanja u SDP-u: Zagreb će odlučiti pobjednika?

Vijesti 13. ožu 201610:37 > 10:41
Marko Prpic/PIXSELL

SDP-ovi unutarstranački izbori održat će se 2. travnja, a očekuje se da bi se oko 22 tisuće članova moglo odazvati izborima.

Očekuje se da će i Zoran Milanović i Zlatko Komadina tijekom kampanje na izborima za predsjednika stranke razgovarati s najmanje deset tisuća ljudi. Nekoliko će puta dnevno održavati skupove.

Ipak, još je teško reći tko je u prednosti. Može se reći da Milanović kreće iz jače pozicije, međutim, bio je na čelu stranke i kad izbore nije dobila, tako da bi mu to mogla biti otegotna okolnost. Na susretima je ležeran i duhovit, dok iz stožera Zlatka Komadine upozoravaju kako bi retorika trebala biti umjerenija, te da se ljude ne treba isključivati nego okupljati. Dvojicu kandidata očekuju i televizijska sučeljavanja, jedno na lokalnoj zagrebačkoj televiziji i drugo na nacionalnoj televiziji, piše Novi list.

I Milanović i Komadina kampanju vode i na društvenim mrežama, gdje se aktivirala i stranačka mladež, a vidljivo je i vrijeđanje među klanovima. Svaki kandidat ima svoju organiziranu skupinu koja je zadužena za vođenje kampanja na društvenim mrežama, od propagande do motivacije članstva, pa su upućeni i tko je u kojoj sredini za kojega kandidata.

Milanović je, prema tim procjenama, u prednosti u sjeverozapadu Hrvatske te u dijelu Slavonije i Dalmacije, a Komadina prednjači u Rijeci, gradu Splitu, Vukovaru i Zagrebu. Upravo o glavnom gradu ovisi pobjednik izbora, jer se smatra da će onaj koji osvoji većinu u Zagrebu dobiti i izbore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.