U četvrtak smjena kompletne Uprave HAC-ONC-a

Vijesti 16. ožu 201616:27 > 16:30
Ilustracija

Kompletna Uprava HAC-ONC-a, na čelu s predsjednicom Uprave Slavicom Grđan te članovima Uprave Krešimirom Kvaternikom i Marijom Cvrlje smijenit će se na skupštini u četvrtak, piše Index pozivajući se na Upravi i sindikat u HAC-u. Odluku o smjeni, sutra će provesti predsjednik Uprave HAC-a Davor Mihovilić i predsjednik Uprave ARZ-a Josip Šala.

Razlog smjene Uprave je u tome što je u tvrtki HAC-ONC vladala kaotična atmosfera te nije postojao nikakav dijalog, niti je bila moguća suradnja između Uprave i sindikata, što je trenutno itekako potrebno s obzirom na to da se treba provesti restrukturiranje tvrtke.

Naime, HAC je u postupku potpisivanja kredita s EBRD-om od 250 milijuna eura, od čega je 50 milijuna eura namijenjeno restrukturiranju HAC-a i HAC-ONC-a.

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata, Mijat Stanić potvrdio je navode iz Uprave HAC-a.

“Uprava na čelu s Grđan je stalno konstruirala neke laži i plasirala ih u javnost tako da smo zatvorili vrata ikakvoj suradnji s njima. Otkako je ta Uprava na čelu tvrtke kod nas vlada atmosfera kao u mrtvačnici, nikad se ne zna kad će netko biti sankcioniran, a ljudi na posao dolaze s grčem. Mi s lažovima ne možemo raditi”, rekao je Stanić Indexu.

Za predsjednika Uprave HAC-ONC-a, navode, imenovat će se Josip Draženović, koji je sad bio direktor građenja u HAC-u, te Boris Huzjan, dosadašnji direktor tehničkog sektora i EU projekata u ARZ-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.