Kosor: Nema ništa od moje smjene!

Vijesti 16. ožu 201617:30 > 17:35
N1

HDZ smjenjuje Darinka Kosora s mjesta predsjednika zagrebačke Skupštine, odjeknulo je danas nakon što je za radio Yammat FM Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a govorio o mjestu predsjednika u Gradskoj skupštini. Međutim, Kosor tvrdi da to nije točno.

“Nije to nikakva velika koalicija ni s Milanom Bandićem niti i sa kim, već smo jednostavno podržali proračun, a sadašnji predsjednik ga nije podržao, g. Kosor. I normalno je, apsolutno, da onaj tko je podržao proračun participira u vlasti, a mislim da kroz ove tri godine rada u Gradskoj skupštini je vrijeme da HDZ dobije predsjednika Skupštine iz svojih redova… Nadamo se da će u skorije vrijeme – da li je to četvrti, peti, šesti mjesec – Klub HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a preuzeti i vođenje Gradske skupštine Grada Zagreba”, kazao je Župan za Yammat FM.

Podsjetimo, nakon što je zagrebački HNS najavio da, ako na dnevnom redu sutrašnje sjednice zagrebačke Skupštine bude smjena njezina predsjednika Darinka Kosora – neće sudjelovati “u tom igrokazu i cirkusu”, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare je rekao da nikada nije govorio o smjenama, a pogotovo Kosorovoj.

Kosor, šef HSLS-a rekao je N1 televiziji da je uvjeren da se na sutrašnjoj sjedinici Gradske skuptšine nikakava njegova smjena neće dogoditi.

“Nema ništa od toga. To vam nije priča!”, rekao je Kosor za N1.

Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić također je potvrdio N1 televiziji da nije realan scenarij po kojem bi na sutrašnjoj sjednici Kosor bio smijenjen, a zatim nam je isto kazao i Mario Župan.

Kosor je, podsjetimo, najavljivao nove parlamentarne izbore nezadovoljan suradnjom HDZ-a i MOST-a, iako je čelnik stranke koja je dio Domoljubne koalicije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.