"Stefanović ima nešto zajedničko s našom vlasti – diplomu"

Vijesti 18. ožu 201613:22 > 13:24
N1

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je ranije danas da prije nego krene kritizirati susjede, Hrvatska treba riješiti svoj rastući fašizam.

Bivši HDZ-ov šef diplomacije Gordan Jandroković odluku Haaga nazvao je sramotnom te ustvrdio da Srbija još uvijek ne primjenjuje pravne standarde u procesima za ratne zločine, a zatim se osvrnuo i na samu Stefanovićevu izjavu.

“Ovo pokazuje njihovu slabost, jer bi se MUP trebao baviti funcioniranjem države”, kazao je Jandroković i dodao da vjeruje da je Stefanovićeva izjav dio njegove predizborne kampanje.

Upitan o reakcijama na puštanje Šešelja, koje je ranije najavio šef HDZ-a Tomislav Karamarko, Jandroković je kazao da je Hrvatska osnivačica Međunarodnog kaznenog suda u Haagu i da smo zainteresirani za to da ondje odgovaraju nositelji velikosrpske agresije. Treba, navodi, osigurati poštivanje sudske procedure, “što Haški sud ne radi i zato treba reagirati” putem diplomacije i državne politike.

“Stefanović ima puno toga bliskog sa sadašnjom hrvatskom vlasti, prije svega diplomu, odnosno njegovo stručno zvanje. Zato me ne čudi što ima istu retoriku kao neki u Hrvatskoj”, kazao je Peđa Grbin (SDP).

Svi bismo, nastavlja, trebali čistiti pred svojim pragom. No, što se tiče Haškog suda, navodi i kako su Šešelja pustili jer je bio na samrti, a onda smo ga gledali u reality showovima i kako truje javnost, ne samo u Hrvatskoj nego i Srbiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.